Mieszkanie nr 6 – 65,7 m2 – I piętro

Bardzo atrakcyjne narożne mieszkanie zaprojektowane z myślą o niewielkiej rodzinie lub młodym małżeństwie. Dodatkowym atutem mieszkania jest fakt , że strefę prywatną z łazienką i dwiema sypialniami – oddzielono od przestrzeni wspólnej na którą składa się salon z aneksem kuchennym – w ciepłych miesiącach powiększony o zadaszony i oświetlony taras – przez całkowicie składane narożne drzwi tarasowe . Takie rozwiązanie świetnie się sprawdzi od wiosny do późnej jesieni powiększając przestrzeń życiową mieszkańców.

Układ mieszkania

Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy poglądowe wizualizacje, które mogą podsunąć pomysł w jaki sposób można zaaranżować Państwa przyszłe mieszkanie. Wizualizacje można oglądać po prawej stronie, a dokładne rzuty w PDF, można pobrać poniżej.

Komfort

Ciszę w mieszkaniu zapewniają trzyszybowe okna firmy Reynaers o izolacyjności akustycznej na poziomie 39dB.
Jakość powietrza zabezpieczona jest układem wentylacji mechanicznej z indywidualnym rekuperatorem oraz możliwością instalacji filtrów – przeciwpyłkowego oraz pyłu zawieszonego.
Cichobieżna winda Kone z indywidualnym pakietem wykończenia zapewnia komfortową komunikację z poziomu hali garażowej na kondygnację mieszkalną .
Antywłamaniowe drzwi wejściowe Gerda o izolacyjności akustycznej 39dB odizolują mieszkanie od odgłosów z klatki schodowej.
Oświetlenie przestrzeni wspólnej zapewniają żarówki LED o ciepłej barwie światła – zintegrowane z czujnikami ruchu.
Zagospodarowana przestrzeń wspólna z nasadzeniami oraz system automatycznego nawadniania zapewnią komfort przestrzeni wspólnej.

Wygoda

Winda z poziomu hali garażowej przeniesie nas bezpośrednio z poziomu hali garażowej na kondygnację mieszkalną.
Wygodny dostęp do mieszkania zapewnią szerokie (1m) drzwi wejściowe z powiększonym portalem . Elektryczny zsyp na śmieci z segregacją odpadów wyśle sms-em wiadomość do dozorcy w chwili zapełnienia pojemników na odpady.
Czujniki ruchu zapewnią oświetlenie przestrzeni wspólnej w chwili kiedy będzie potrzebne – oszczędzając zużycie energii elektrycznej.
Automatyczny system nawadniania oznacza brak codziennej obsługi zieleni wokół budynku.
Parking podziemny zaopatrzony jest w sygnalizację ruchu a ogrzewana i odwadniana rampa wjazdowa eliminuje konieczność odśnieżania i odladzania powierzchni .
Indywidualne komórki lokatorskie w hali garażowej oraz wspólna wózkownia/rowerownia na parterze budynku zabezpiecza przestrzeń do przechowywania rzeczy o większych gabarytach.
Własna kotłownia z instalacją awaryjną zapewni niezależność i możliwość włączenia ogrzewania niezależnie od pory roku – zależy to jedynie od decyzji mieszkańców.
Brak barier architektonicznych umożliwia dostęp do każdej kondygnacji budynku bez pokonywania schodów, czy innych przeszkód.

Bezpieczeństwo

Okna – oklejone folią antywłamaniową (P2, P4) dają wysoki poziom bezpieczeństwa, zarówno w użytkowaniu jak i zabezpieczeniu przed włamaniem.
Podobnie jak sterowane elektrycznie aluminiowe żaluzje zewnętrzne, które podwyższają bezpieczeństwo mieszkańców, dając dodatkową możliwość zaciemnienia wybranych pomieszczeń.
Możliwość umieszczenia w rekuperatorze filtrów (pył zawieszony, pyłki roślinne) powoduje prawie całkowita eliminację szkodliwych cząstek w przestrzeni mieszkania .
Całkowita kontrola dostępu – wideofon, instalacja CCTV, kody wejściowe, brama wjazdowa na pilota – zwiększą poczucie bezpieczeństwa u mieszkańców.

Hala garażowa

 

Obszerną halę garażowa – z dedykowanymi stanowiskami postojowymi oraz komórkami dla każdego mieszkania – wybudowano wykorzystując powierzchnię całej działki.
Takie rozwiązanie umożliwiło stworzenie szesnastu miejsc postojowych oraz czternastu zamykanych komórek – do wyłącznej dyspozycji mieszkańców.
Wyjazd do ul.Sobieskiego – przez ogrzewaną i odwadnianą systemem pomp rampę – odbywa się z pomocą sygnalizacji świetlnej, a dostępu strzeże brama wjazdowa sterowana pilotem.
Bezpośrednio z hali garażowej cichobieżna winda przewiezie mieszkańców na kondygnacje mieszkalne.

Masz pytanie zadzwoń